Bărbat din Perișoru, condamnat cu suspendare pentru că a furat mai multe componente ale unor aparate de aer condiționat din București

Un bărbat domiciliat în comuna Perișoru a fost condamnat la doi ani și șapte luni de închisoare cu suspendare, după ce a furat mai multe componente ale unor aparate de aer condiționat din București. Sentința a fost pronunțată pe 21 februarie de magistrații Judecătoriei Sectorului 3 din București și a rezultat în urma contopirii a patru condamnări, pentru patru acte de furt: o condamnare de șase luni pentru furt, una de doi ani pentru furt calificat, o alta de nouă luni tot pentru furt calificat, iar ultima condamnare de șase luni pentru furt. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în 10 zile.

Bărbatul în cauză, Achim Remus Florentin, este domiciliat în Perișoru, iar cele patru fapte pentru care a fost condamnat au fost săvârșite în lunile iunie, iulie și septembrie ale anului 2022. Astfel, prima faptă a fost săvârșită pe data de 27 iunie 2022, în jurul orei 13.30, atunci când perișoreanul a sustras trei bucăți din conductele unui aparat de aer condiționat montat pe zidul unui imobil din Sectorul 3 al Capitalei, cauzând astfel un prejudiciu de 1.000 de lei, potrivit datelor disponibile pe Portalul de Jurisprudență.

După o lună, pe data de 29 iulie 2022, la ora 14.00, Achim Remus Florentin a sustras o porțiune de aproximativ un metru dintr-un cablu electric care asigura legătura de energie electrică între un panou electric și un magazin din Sectorul 3. Prejudiciul în acest caz a fost 1.187,72 lei.

De asemenea, pe data de 12 septembrie 2022, în jurul orelor 05.00, același bărbat a sustras mai multe fragmente de țeavă din cupru de la componentele exterioare ale unui aparat de aer condiționat montat în exteriorul unui magazin din Sectorul 3 din București. Astfel, prin gestul său, bărbatul a cauzat un prejudiciu de 5.000 de lei.

Câteva zile mai târziu, pe 21 septembrie 2022, în jurul orei 15.00, Achim Remus Florentin a comis cea de-a patra faptă, după ce a sustras mai multe bucăți din patru conducte ale unui aparat de aer condiționat aflat pe zidul unei clădiri din Sectorul 3 al Capitalei. De data aceasta, prejudiciul a fost de 1.000 de euro.

Bărbatul s-a aflat în arest preventiv pentru mai multe luni

După două zile, pe 23 septembrie 2022, perișoreanul a fost plasat în arest preventiv la Penitenciarul Rahova, acolo unde s-a aflat până la pronunțarea sentinței. De asemenea, acesta a cerut instanței pe parcursul acestui timp înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar sau a arestării la domiciliu, însă magistrații au respins cererile. După pronunțarea sentinței, acesta a fost eliberat.

De asemenea, potrivit datelor publice obținute de pe portalul instanțelor de judecată, bărbatul va trebui să urmeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probațiune Călărași. De asemenea, acesta va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Perișoru sau la o altă entitate desemnată de Serviciul de Probațiune.

Totodată, în ceea ce privește prima faptă, partea vătămată nu s-a constituit parte civilă, însă celelalte părți vătămate au cerut despăgubiri, astfel încât să își acopere prejudiciile. Instanța a admis cererile acestora, iar astfel perișoreanul va avea de plătit 1.187,72 de lei, 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro celor pe care i-a prejudiciat.

Minuta judecătorească

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s